Poznajcie Szkraba! Znajdziecie go w nowej Sali Zabaw Lizzy

::cck::4::/cck::
::introtext::

SZKRABLizzy, która od pewnego czasu jest twarzą naszego lunaparku, spotkała nowego kolegę nad brzegiem stawu w Śląskim Wesołym Miasteczku. Dzięki naszym fanom krab otrzymał nowe imię – nazywa się teraz Szkrab! Internetowy konkurs został więc rozstrzygnięty. Już wkrótce Lizzy i Szkrab zaproszą dzieci na wspaniałą przygodę do nowej Sali Zabaw Lizzy.

Kolorowe postaci zostały stworzone, aby pobudzać dziecięcą wyobraźnię. Krab jest jedną z nich. To żartowniś, który uwielbia figle wśród kolorowych piłeczek. Do tej pory jego zmartwieniem był jednak brak własnego imienia. Z pomocą przyszła Lizzy, która wymyśliła konkurs.

Spośród nadesłanych propozycji przez uczestników, wybraliśmy pięć najlepszych. Imię dla kraba zostało wyłonione w głosowaniu przez fanów Śląskiego Wesołego Miasteczka w portalu Facebook.

Decyzja nie była łatwa: proponowano m.in. Tomka, Artura i Marcela. Zdecydowano jednak, że do filetowego wędrownika, który nieco się zagubił, imię Szkrab pasuje jak ulał. Teraz nasz nowy ulubieniec może już odliczać dni do otwarcia podwodnego świata w Sali Zabaw Lizzy.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu! I gratulujemy Mateuszowi, który zaproponował zwycięskie imię.

::/introtext:: ::cck::4::/cck::

Wolontariuszy PAW zapraszamy do działań:

Zielono mi, czyli prace ogrodniczo-pielęgnacyjne - szczegóły Ewa

Budowanie budek lęgowych dla ptaków - szczegóły Ania