Śląska Jesień Literacka

9 listopada w naszym regionie rozpoczęła się Śląska Jesień Literacka, wydarzenie kulturalne związane z imprezą potrwają aż do 13 grudnia bieżącego roku. W tej edycji cykl spotkań literacko – kulturowych pojawi się w kilku miastach na Górnym Śląsku, między innymi w Bytomiu, Chorzowie, Piekarach Śląskich, czy Katowicach.
Dla miłośników literatury szczególnie wart polecenia jest XIV Turniej Sztuki Recytatorskiej „Promuj Śląsk", który odbędzie się w Chorzowskim Centrum Kultury w dniach 14 – 16 listopada o godzinie 9:00. Natomiast fanów poezji śpiewanej i artystów „Piwnicy pod Baranami" zapraszamy na koncert finałowy Anny Szałapak do Bytomskiego Centrum Kultury 17 listopada o godzinie 18:00.

Dla głodnych i spragnionych wrażeń widowiskowych, proponujemy w ramach Śląskiej Jesieni Literackiej spektakl pt. „Jesteś piękne - mówię życiu". Przedstawienie będzie można zobaczyć w Bytomskim Centrum Kultury już 15 listopada o godzinie 18:00.

Więcej informacji i pełny harmonogram imprez znajdziecie Państwo na stronie: http://www.becek.pl/index.php?action=zapowiedzi&cmd=2&typ=prezentacje

Monika Nawrat (JT)

Czytaj więcej: Śląska Jesień Literacka

• Klub Książki Mówionej (szpital geriatryczny), co drugi poniedziałek – szczegóły Ewa