SPIN Day 2016

UWAGA!

ZAPISY NA SPIN DAY 2016 ZOSTAŁY ZAKOŃCZONE!

SPiNDay2016 750x200px lokalnywww

Z okazji świętowania Międzynarodowego Dnia Centrów i Muzeów Nauki Fundacja Park Śląski zaprasza wszystkich miłośników i pasjonatów nauki do wspólnej zabawy. W sobotę 19 listopada 2016 roku w godz.10.00-14.00 będzie można bezpłatnie wziąć udział w SPiN Day w Parku Śląskim, podczas którego przeprowadzimy 5 różnych godzinnych warsztatów: dendrologiczne, ornitologiczne, ekologiczne, laboratoryjne i z robotyki z wykorzystaniem odnawialnych źródeł energii.

Informacje szczegółowe:

W warsztatach uczestniczyć mogą zorganizowane grupy dzieci i młodzieży (szkoły, stowarzyszenia) oraz uczestnicy indywidualni po wysłaniu do dnia 10 XI 2016 zgłoszenia na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. i otrzymaniu potwierdzenia zakwalifikowania.Przy zgłoszeniu dziecka proszę podać jego wiek!

Warsztaty laboratoryjne i warsztaty z robotyki adresowane są dla dzieci po ukończeniu 8 roku życia.
Każdy warsztat odbywać się będzie 4 razy, każdy trwać będzie godzinę i zaczynać się będzie o pełnej godzinie.

Warsztaty ornitologiczne, ekologiczne i dendrologiczne odbędą się, bez względu na pogodę, w terenie.

Warsztaty rozpoczynają się w siedzibie Fundacji Park Śląski- Aleja Gwiazd 2

1. Dnia Ziemi w Parku Śląskim, piątek 21 IV 2017, godz.11.00-14.00. zgłoszenia i informacje u Ani P

2. Ogólnopolskiego Marszu Nordic Walking 29 IV 2017 godz.9.30-14.00. zgłoszenia i informacje u Ani P