ZAPISY ZAKOŃCZONE Akademia Bioróżnorodności 2017

UWAGA

ZAPISY NA ZAJĘCIA DO KOŃCA II KWARTAŁU 2017 ZAKOŃCZONE.

ZAPISY NA III I IV KWARTAŁ RUSZĄ W MAJU 2017.

Informacje ogólne:
1. Zajęcia adresowane są dla dzieci i młodzieży, w wieku od 4 do 19 lat. Zajęcia laboratoryjne i z odnawialnych źródeł energii adresowane są do dzieci powyżej 8 roku życia
2. Jednocześnie w warsztacie uczestniczyć może maksymalnie 15 osób. Jeżeli grupa liczy więcej uczestników, prowadzimy równolegle dwa lub trzy różne warsztaty a potem rotacyjnie dokonujemy zmiany
3. Zajęcia odbywają się w dniach nauki szkolnej, w godzinach 9.00-13.00 lub innych, po indywidualnym uzgodnieniu. Konkretną datę zajęć będziemy w stanie podać dopiero na początku roku 2017, ponieważ nasza kadra dydaktyczna musi najpierw poznać swoje plany zajęć ze studentami na uczelniach. Na razie zaproponujemy konkretny miesiąc.
4. Zajęcia terenowe odbywają niezależnie od warunków atmosferycznych w terenie
5. W naszej ofercie znajdują się warsztaty:
* ogrodnicze (maj-czerwiec),
* laboratoryjne (wykonywanie preparatów, zasady mikroskopowania),
* ornitologiczne (terenowe, obserwacja ptaków przez lornetki, rozpoznawanie ptaków),
* dendrologiczne (rozpoznawanie pospolitych i rzadkich gatunków drzew),
* ekologiczne (recycling, tropy zwierząt),
* z odnawialnych źródeł energii (budowa elektrowni wiatrowej lub słonecznej z klocków Lego)
6. Zajęcia są prowadzone przez specjalistów z konkretnej dziedziny,  treści zajęć są kompatybilne z programem nauczania na danym poziomie edukacyjnym
6. Jeżeli uda nam się pozyskać dofinansowanie, udział w warsztatach tak jak w poprzednich latach, będzie nieodpłatny. W ankiecie proponujemy jednak również  wariant odpłatny- na takie zajęcia możemy umawiać się nie czekając na żadne rozstrzygnięcia dotyczące ewentualnego dofinansowania.