O Akademii

Parkowa Akademia Wolontariatu to:
• Działania na rzecz innych (obsługa imprez organizowanych na terenie Parku, działania na rzecz dzieci, osób chorych, niepełnosprawnych, wspieranie akcji społecznych i charytatywnych),
• Zdobywanie nowych umiejętności podczas bezpłatnych zajęć (nauka języków obcych, nauka obsługi komputerów, zajęcia z prawnikiem, zajęcia dziennikarskie i inne).

W Parkowej Akademii Wolontariatu działa na stałe ponad 70 wolontariuszy seniorów oraz kilkunastu młodych wolontariuszy.

wolontariat

Jeżeli chcesz swój czas, swoje umiejętności i swoje zainteresowania dzielić z innymi – zapraszamy do wspólnego działania.
Jeżeli chcesz wspólnie z nami działać na rzecz innych, na rzecz Parku – czekamy na Ciebie!
Jeżeli chcesz włączyć się w nasze działania- zadzwoń lub napisz do nas! Jeżeli chcesz zostać liderem jakiejś nowej inicjatywy, zorganizować jakieś warsztaty, spotkanie, przedsięwzięcie – zadzwoń lub napisz do nas! Telefon kontaktowy: 666031514, mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Nasza siedziba mieści się w Bratku (kwadratowy, żółty budynek) przy Alei Głównej.

1. Zielonej Akademii (prace ogrodnicze), stałe działanie